Αρχική Σελίδα   |   Χάρτης Ιστοχώρου English
βιογραφικό
ελεγκτικές υπηρεσίες
φορολογικές συμβουλές
διεθνή
λογιστικά πρότυπα
τομείς δραστηριότητας
και εμπειρίας
διαχ. αφερεγγ.-εμπειρογνώμων αρ. 66 ν. 4738/2020
εσωτερικός ελεγκτής, λογιστής - φοροτεχνικός
δημοσιεύσεις - εισηγήσεις
χρήσιμες φορολογικές
ερμηνευτικές εγκύκλιοι
ελεγκτικά βήματα
(εξωτερικού &
εσωτερικού ελέγχου)
ετήσιες
εκθέσεις διαφάνειας
και company manual
στοιχεία επικοινωνίας
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Βιογραφικό
Ελευθεριάδης Μάριος

-Γεννήθηκα στην Αθήνα, αποφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών (στο Παλαιό Ψυχικό).

-Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας στην 4-ετούς φοιτήσεως σχολή της Μηχανολογίας Παραγωγής & Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μου απονεμήθηκε το πτυχίο Master of Engineering & Management.

-Εργάστηκα 6 χρόνια στην (πάλαι ποτέ) Arthur Andersen Ορκωτοί Ελεγκτές στο Λονδίνο, όπου έγινα μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας & Ουαλλίας (πτυχίο ACA του ICAEW) και αργότερα απέκτησα την άδεια εξάσκησης επαγγέματος (Practicing Certificate) στην Αγγλία.

-Έγινα επίσης μέλος του Σώματος Ορκωτών Φορολογικών Συμβούλων της Αγγλίας (πτυχίο ATIΙ του Chartered Institute of Taxation).
 
-Εργάστηκα 4 χρόνια στο φορολογικό τμήμα της Arthur Andersen στην Αθήνα, όπου και παρακολούθησα το 9-μηνο φορολογικό τμήμα του ΕΛΚΕΠΑ, και έδωσα 5 μαθήματα στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών (ΣΟΕΛ) στο φορολογικό και εμπορικό δίκαιο, και πήρε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα.

-Εργάστηκα 6 χρόνια στο ελεγκτικό τμήμα της PKF Ευρωελεγκτικής στην Αθήνα.

-Ισότιμος μέτοχος στην BDO Ορκωτοί Ελεγκτές με το δικό μου πελατολόγιο ανά την Ελλάδα, όπου και ταυτόχρονα επάνδρωσα τη θέση του Διεθνούς Φορολογικού Συνδέσμου και έδινα φορολογικές συμβουλές στις εταιρείες του εξωτερικού που ανήκαν στο διεθνές δίκτυο της BDO International.

- Από το 2012 εξασκώ το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή και φορολογικού συμβούλου ατομικώς.

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ -Αριθμός Μητρώου Υπουργείου Δικαιοσύνης: 13
  http://www.ministryofjustice.gr/site/mitrooafereggyotitas.aspx

-Παρακολούθησα ανώτερα μαθηματικά χρηματοοικονομικών και αναλογιστκής στην Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος και μπορώ να υπολογίσω την εύλογη αξία χρηματοοικονομικών παράγωγων προϊόντων (derivatives) καθώς και τα απαιτούμενα μαθηματικά και τεχνικά αποθέματα ασφαλιστικών συμβολαίων (ζωής και γενικών ζημιών).

- Επίσης διενεργώ αποτιμήσεις επιχειρήσεων σύμφωνα με το γνωστό μοντέλο CAPM.

- Διετέλεσα μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Ιούνιο 2020.

- Είμαι λέκτωρ στο Τμήμα MBA in Finance του Unversity of Derby (UK).